2022-02-10 16:44:40

SAMOTESTIRANJE UČENIKA - OBAVIJESTI I INFORMACIJE

SAMOTESTIRANJE - PRVA OBAVIJEST:

Poštovani roditelji,

prema uputama MZO od ponedjeljka 14.2.2022. počinje mjera samotestiranja učenika. Provođenjem mjere samotestiranja ukinula bi se obveza samoizolacije učenika koji su bili u kontaktu s Covid-pozitivnom osobom, a nemaju simptome bolesti.

Samotestiranje sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno i obavlja se jednom tjedno. Preporuka je da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave (ili nedjeljom prije spavanja) te da potom prijavite samo pozitivne rezultate testiranja.

Ukoliko ne želite da Vaše dijete provodi mjeru samotestiranja sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima, molimo Vas da ispunite obrazac/izjavu, koju će Vaše dijete donijeti danas kući te ju potpisanu treba vratititi u ponedjeljak 14.2.2022. razredniku/ci. U tom slučaju, testovi Vam neće biti uručeni te će Vaše dijete nakon kontakta s Covid-pozitivnom osobom morati u samoizolaciju.

U slučaju pristanka (a smatra se da roditelj pristaje ukoliko ne potpiše navedenu IZJAVU), bit će Vam dostavljena dva SARS-CoV-2 brza antigenska testa za provođenje mjere samotestiranja u ponedjeljak 14.2.2022. te u ponedjeljak 28.2.2022.

Važno je naglasiti da prema uputama proizvođača nije uputno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba.

 

S poštovanjem,

ravnatelj Mario Dominković, prof.

 

 

 

PRIMOPREDAJA TESTOVA:

Razredna nastava:

Poštovani roditelji,

Ukoliko želite sami preuzeti test u Školi, možete doći u ponedjeljak 14.2.2022. na glavni ulaz u školu

Ako želite da razrednik/ca preda Vašem djetetu testove, molimo da mu/joj objasnite da testove ne otvara (NE KORISTI SAMO!!) te da ih po dolasku kući preda odmah Vama. Način primjene testa možete pronaći u uputama proizvođača SARS-CoV-2 testova.

S poštovanjem.

 

Predmetna nastava:

Poštovani roditelji,

u ponedjeljak 14.2.2022. razrednik/ca će Vašoj djeci uručiti dva SARS-CoV-2 brza antigenska testa.

Molimo da objasnite Vašoj djeci da testove ne otvaraju (NE KORISTE SAMI!!) te da ih po dolasku kući predaju odmah Vama. Način primjene testa možete pronaći u uputama proizvođača SARS-CoV-2  testova.

S poštovanjem.

 

Za slanje rezultata:

Poštovani roditelji,

molimo da rezultat prvog samotestiranja za ponedjeljak 14.2.2022.  javite na mail adresu: ured@os-gradiste.skole.hr ili SMS porukom na broj mobitela 0994968309 (napisati ime i prezime učenika i razred te rezultat testa  - NEGATIVAN ili POZITIVAN)

U slučaju opravdanog izostanka Vašeg djeteta s nastave, samotestiranje možete obaviti sljedeći radni dan.

S poštovanjem,

 ravnatelj Mario Dominković, prof.

NAPOMENA: U PRIVITKU OBAVIJESTI NALAZE SE UPUTE O PRAVILNOM KORIŠTENJU DOBIVENIH TESTOVA ZA COVID-19. (pod više)

 


Osnovna škola Gradište